Tutustu biotekniikkaan

Mikä ihmeen Biotekniikka?

Ihminen on enemmän tai vähemmän tiedostaen harjoittanut biotekniikkaa jo tuhansia vuosia. Leipä, olut, viini ja muut käymisprosesseja vaativat elintarvikkeet ja nautintoaineet ovat ensimmäisiä esimerkkejä biotekniikasta. Mikrobien hyödyntäminen valmistusprosesseissa on nykyään jo monella alalla arkipäivää. Biotekninen tietämys ja taito ovat kehittyneet huomattavasti viimeisten satojen vuosien ajan.

Nykyään moderniksi biotekniikaksi mielletään genetiikka ja geeniteknologia. Siirtogeeniset organismit, kloonaus ja ominaisuuksien yhdistäminen sekä parantaminen ovat kaikki modernin biotekniikan keskeisiä osa-alueita ja tavoitteita. Organismien käyttö lääkeaineiden tuotannossa, teollisuuden haasteet ja alati kehittyvä työympäristö lisäävät tarvetta biotekniikalle ja bioteknikolle vielä tulevaisuudessakin.

Mutta mitä biotekniikka tarkoittaa Turussa?

Biotekniikan diplomi-insinöörien koulutus aloitettiin syksyllä 2007 Turussa biokemian ja elintarvikekemian laitoksen alaisuudessa.

Kun olet valmistunut tekniikan kandidaatiksi biotekniikalta, sinulla on mahdollisuus valita DI-linjasi neljästä eri vaihtoehdosta: biomolekyylien tuotanto, biotekniset järjestelmät, elintarvikekehitys ja kestävät biotekniset prosessit. DI-linjojen kursseihin ja tarkempaan sisältöön pääset tutustumaan täältä.

Tietoja sisään hausta löytyy täältä.